logo
zamknij

Zasady bezpieczeństwa

Drodzy Goście!

W związku z obecną sytuacją, opracowaliśmy i wdrożyliśmy niezbędne zasady, które mają zapewnić bezpieczeństwo dla Was oraz dla naszych pracowników.

Mając na uwadze zmieniające się rozporządzenia, które nieustannie monitorujemy, będziemy dostosowywali poniższe reguły aby spełnić wszystkie wytyczne. Przede wszystkim dbamy o to aby nasza działalność była zgodna z zaleceniami Ministerstwa Zdrowia, Głównego Inspektora Sanitarnego oraz WHO.

RECEPCJA I PRZESTRZENIE WSPÓLNE

  1. Zgodnie z zaleceniami, na terenie hotelu mogą wypoczywać maksymalnie 22 osoby.
  2. Wnętrza hotelu są systematycznie wietrzone.
  3. We wszystkich przestrzeniach wspólnych dostępne są środki do dezynfekcji rąk.
  4. Elementy, z którymi mamy bezpośredni kontakt, jak klamki czy przyciski, będą dodatkowo dezynfekowane przez personel.
  5. Na recepcji dostępne są telefony kontaktowe i adresy do punktów medycznych oraz najbliższej stacji sanitarnej.
  6. Zalecamy jak najkrótsze przebywanie przy recepcji a wszelkie sugestie prosimy zgłaszać telefonicznie.
  7. Na terenie hotelu mogą przebywać wyłącznie zameldowani Goście hotelu oraz personel.

WYPOCZYNEK

  1. Pokoje przed przyjazdem oraz po zakończonym pobycie będą wietrzone a następnie dezynfekowane (dotyczy pokoi i łazienek).
  2. Pokoje nie będą odświeżane codziennie. Sprzątanie odbywać się będzie wyłącznie w sytuacjach wyjątkowych ( na życzenie klienta).
  3. Korzystamy z usług profesjonalnej pralni, dlatego ręczniki i pokojowa pościel są prane w odpowiedniej temperaturze z zachowaniem reguł sanitarnych.
  4. Zabrania się korzystania z hotelowych suszarek w pokojach – prosimy zabrać własne.

DZIAŁALNOŚĆ GASTRONOMII

  1. Restauracja Kaper serwuje posiłki wyłącznie na wynos.
  2. Śniadania i obiadokolacje będą serwowane w formie zestawów z zachowaniem wszelkich wymogów sanitarnych.


NASZA ZAŁOGA

  1. Nasi pracownicy, przed rozpoczęciem pracy, zobligowani są do dezynfekcji dłoni oraz używania wyłącznie odzieży roboczej, która na koniec pracy każdorazowo jest prana i dezynfekowana.
  2. Pracownicy wyposażeni są w maski lub przyłbice i rękawiczki jednorazowe.
  3. W trakcie pracy personel regularnie dezynfekuje ręce.
  4. Instruujemy nasz personel w jaki sposób mają postępować by zachować maksymalne bezpieczeństwo w pracy, zgodnie z zaleceniami Ministra Zdrowia.

Zwracamy się z prośbą o przestrzeganie powyższych zasad. Chcemy zapewnić Państwu bezpieczny i komfortowy pobyt w naszym hotelu 🙂

Załoga Tawerny Kaper.

Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszej witryny. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.
Akceptuje
Więcej informacji